دومین کنفرانس ملی مطالعات میان رشته ای در ادبیات و هنرهای کاربردی، موسیقی، نمایش و سینما در ساختمان ابن سینا دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات به حضور پژوهشگران و استادان هنر برگزار شد.

در دومین نشست علمی مطالعات میان‌رشته‌ای در ادبیات و هنرهای کاربردی با محوریت موسیقی، نمایش و سینما که روز ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات برگزار شد، مجموعه‌ای از استادان، دانشجویان و پژوهشگران گرد هم آمدند تا تازه‌ترین دستاوردهای خود را در زمینه پیوند میان حوزه‌های مختلف هنری و ادبی عرضه کنند.

این نشست با تلاوت قرآن و پخش سرود ملی آغاز شد و سپس دکتر محمدرضا عزیزی، دبیر علمی همایش، در سخنرانی افتتاحیه به بیان ضرورت مطالعات میان‌رشته‌ای در علوم انسانی و هنر پرداخته و به مناسبت روز بزرگداشت خیام بر پیوندهای خلاقانه میان نظریه و تجربه زیسته هنرمندان با تاثیر از تفکر حکیم عمر خیام تأکید کرد.

در ادامه، مقالات متعددی در دو نوبت صبح و پیش‌ازظهر ارائه شد. از جمله مقالات ارائه‌شده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

• «پالت رنگی در آثار وس اندرسون و رابطه آن با محتوا» (امیرحسین نصیری و رها شرفی عالی)

• «بررسی دگردیسی شِبه‌زینب در نسخ دست نویس تعزیه تکیه دولت» (سمیه سلیمی)

• «تحلیل کارکرد دراماتیک نمای نقطه‌نظر در فیلم‌های اصغر فرهادی» (یاسین فقیری، احمد سجادی صدر و امین جعفری‌زاده)

• «توصیف و واکاوی بهره‌گیری از هنرهای تزئینی در ارتباط با سازهای موسیقی ایرانی» (صبا معصومیان، سجاد پورقناد و پوریا نصیری)

در بخش میانی نشست، سخنرانی کلیدی توسط دکتر طاهر رضازاده ارائه شد. او با نگاهی انتقادی به وضعیت علمی کشور، از غلبه نگاه پوزیتیویستی و قشری‌گرایانه بر تحقیقات هنر و علوم انسانی انتقاد کرد و گفت: «در ایران چارچوب‌هایی با نگاه علمی و پوزیتیویستی نوعی قشری‌گری در تولید علم در هنر و علوم انسانی ایجاد کرده‌اند. نجات از این وضعیت تنها با ادبیات و گمانه‌زنی‌های ادبی امکان‌پذیر است. نویسندگانی با قوه خیال خلاق می‌توانند همچون دانشمندان طراز اول حوزه هنر راهگشا باشند.»

در بخش دوم نشست نیز مقالاتی همچون:

• «پژوهشی از منظر بیانی و بصری حضور من ذهنی در نقاشی ایرانی و هلندی قره هفدهم میلادی» (زهره شایسته فر)

• «چگونگی خلق فضا از طریق نشانه‌های بویایی در طراحی صحنه تئاتر» (کیمیا توکل نیا و فرزاد معافی)

• «بررسی موردی آثار ادبی در فرش های جنگ افغانستان» (توحید حسین‌پور)

• «بررسی روند تحول شخصیت‌های هفت‌پیکر نظامی با استفاده از الگوی تحلیل روان‌شناسی» (امیرحسین اصحابی و اکرم قاسمپور)

این نشست با اجرای علی یوسف وطن خواه (مدرس گروه کارگردانی) و حضور مدیر کل امور فرهنگی واحد علوم و تحقیقات و اهدای گواهی به شرکت‌کنندگان، پذیرایی و تعامل میان حاضران پایان یافت و فرصتی مغتنم برای شکل‌گیری ارتباطات علمی جدید و تبادل آرا در حوزه مطالعات میان‌رشته‌ای فراهم آورد.

عکسها: پارمیدا کرملو


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *